Pusnakts akadēmija. Dzimis pusnaktī

О книге

Автор книги - . Произведение относится к жанрам любовно-фантастические романы, городское фэнтези, любовное фэнтези. Оно опубликовано в 2024 году. Книге не присвоен международный стандартный книжный номер.

Аннотация

Gadiem ilgi mēs ar mammu bijām slēpušās, cerot, ka viņš beidzot mūs atlaidīs un aizmirsīs par mums, bet viņš tā arī to nedarīja. Vienīgā iespēja, kā pasargāt sevi no viņa, bija trenēties Midnighters akadēmijā un iegrožot dāvanu, par kuru līdz šim nebiju zinājusi, ka man piemīt. Izrādās, es par sevi vispār neko nezināju. Un ka mūsu pasaulei ir vēl viena, tumšā puse. * Zēni viens par otru skaistāki * Adekvāta varone * Pasaule, kas no mums tika slēpta

Читать онлайн Edgars Auziņš - Pusnakts akadēmija. Dzimis pusnaktī


1. nodaļa. Pēdējā bēgšana

Likās, ka vēls vakars visu ap mani bija aptvēris kā biezs kokons otrpus logam. Un parka aleja, kas sākas no lielajiem metāla vārtiem un iet līdz pat šīs rāpojošās pils lievenim ar smailiem torņiem; un strūklaka ar akmens gargoilu, kas, šķiet, mani izsmēja, smalki kustoties, tiklīdz es sāku novērsties no loga; un reti soliņi, kurus neviens neaizņem šajā vēlajā vai agrajā stundā.

Bet tas viss vienkārši nevarēja notikt!

Tieši pirms divdesmit minūtēm dienas gaismā mēs ar mammu iegājām Ešvūlas pilsētas bibliotēkā, taču it kā bijām no tās izgājuši nakts tumsā. Augsto kaltas dzelzs lampu kairinošā gaisma ļāva ieraudzīt pavisam citu garu ielu ar seniem Viktorijas laika namiem modernu, tikko pārbūvētu rindu māju vietā.

Šķiet, ka šīs ēkas šeit ir nokļuvušas nejauši. Šķita, ka tie nāk no cita laikmeta. Taču jau pēc pāris minūšu gājiena līdz Pusnakts akadēmijas vārtiem sapratu, ka mēs ar mammu esam nākuši no cita laikmeta. Pat, iespējams, no citas pasaules. Jo mūsu pasaulē ar grebtu koku apgriezti rati jau sen nav izmantoti paredzētajam mērķim. Jā, tādus es redzēju tikai fotogrāfijās internetā, kad skolā rakstīju kārtējo garlaicīgo vēstures referātu.

Ievērības cienīgs bija arī satikto garāmgājēju apģērbs. Sava veida kodolu maisījums starp modernitāti un viduslaikiem. Es savā džinsa kombinezonā un baltās kedas, kas pieskaņojās mana T-krekla krāsai, izskatījos vismaz dīvaini uz sieviešu fona līdz zemei garās kleitās vai uz dāmām, kuras izvēlējās apspīlētas ādas bikses, augstos zābakus, melnu korseti un vienkāršs lietusmētelis ar dziļu kapuci vēlai pastaigai.

Man likās, ka es vienkārši sapņoju! Bet es noteikti negulēju. Viņa stāvēja drūmi aptumšotajā akadēmijas otrā stāva gaitenī. Man pretī bija logs, un pa kreisi bija vienas no masīvajām durvīm. Aiz tā atradās šīs izglītības iestādes vadītāja kabinets.

Mēģinot izolēt kaut ko svarīgu, viņa nekaunīgi noklausījās sarunu ar māti. Godīgi sakot, es mēģināju iegūt informāciju citā veidā, bet mana māte vienmēr izvairījās no neērtiem jautājumiem, un biežāk viņa vienkārši klusēja vai dusmīga, uzreiz pārvēršot tēmu par kaut ko aktuālu: nekārtība manā istabā, sliktas atzīmes skolā vai manas nedienas. diēta.

Patiesībā skola beidzās pagājušajā gadā. Es pati iemācījos uzkopt telpas, kurās dzīvoju. Un es pārgāju uz pareizu uzturu ar dārzeņu, ogu, garšaugu un augļu pārpilnību. Bet viņa joprojām neatbildēja uz maniem jautājumiem.


Рекомендации для вас