Operācija Kupols

О книге

Автор книги - . Произведение относится к жанрам героическая фантастика, космическая фантастика, боевая фантастика. Оно опубликовано в 2024 году. Книге не присвоен международный стандартный книжный номер.

Аннотация

Jauna talantīga zinātniece, dizainere, kosmosa staciju izstrādātāja, satiek noslēpumaino profesoru Stockeru. Ne daudzi cilvēki, kas mūsdienu pasaulē nedzīvo slikti, var domāt ne tikai par savas eksistences galīgumu, bet arī par visas civilizācijas iespējamo nāvi. Entuziastu grupa cenšas glābt pasauli no nenovēršamas iznīcības, izvēršot virtuālu globālu programmu "Kupols", kuras mērķis ir apvienot cilvēci. Bet vai globāla mēroga meli novedīs pie glābšanas?

Читать онлайн Edgars Auziņš - Operācija Kupols


Pirmā nodaļa. Sensacionāls paziņojums

Tā bija parasta pavasara diena. Saule jau augstu uzlēkusi. Pa atvērto logu skaļi čivināja putni. Es negribēju celties. Viņi strādāja pie projekta visu nedēļu. Termiņš tika nokavēts, un viņiem draudēja finansējuma atcelšana. Tāpēc viņi daudz strādāja un maz gulēja. Galu galā viss tika atrisināts un termiņi tika pagarināti, taču šim nolūkam bija jāpieliek maksimālas pūles, visa harizma un, protams, jāsagatavo paplašināts pamatojums ar vissarežģītākajiem kvantu aprēķiniem un grafisko noformējumu. Bet cik prasmīgi tas tika izdarīts! Ja pirms runas investoriem kāds cits šaubījās, vai satelītu Atlant 1 var uzbūvēt tik šauros termiņos un ar niecīgu finansējumu, tad pēc Aleksa runas visa komanda noticēja saviem spēkiem un pāri savām iespējām.

Caur miegainību atskanēja caururbjošs telefona zvans. Jaunais vīrietis negribīgi atvēra vienu aci. Aizvērto žalūziju dēļ istabā valdīja krēsla un man negribējās mosties no vārda: vispār… Telefons nepārstāja zvanīt, tāpēc nācās pacelt:

– Aleks, vai tu skaties televizoru? Ieslēdziet "Internacional"

– Kungs, Den, vai tu esi pie prāta?! Es atnācu mājās pulksten vienos, ļaujiet man gulēt…

– Aleks, tu to vēl neesi redzējis, nekavējoties ieslēdz!

Zvans tika atvienots. Alekss negribīgi pastiepās pēc tālvadības pults un nospieda pāris pogas. Žalūzijas lēnām slīdēja uz augšu, atklājot visu mazā bakalaura dzīvokļa nekārtību, ko dubultoja nedēļas darbs uz "neprātīga profesora" robežas. Guļamistaba bija piepildīta ar saules gaismu. Ekrāns nolaidās ērtā augstumā un pie sienas parādījās raidījums.

"Starptautisks," Alekss pavēlēja. Attēls pārslēdzās, un ekrānā parādījās reklāma par kaķu barību… "Un tāpēc es piecēlos," viņš ironizēja.

Alekss negribīgi piecēlās, izstaipījās un devās uzvārīt sev kafiju. Kopumā viņš bija pedantisks cilvēks, un nemazgāti trauki bija izņēmums, nevis likums. "Visam ir vajadzīga kārtība: dzīvoklī, domās, biznesā un attiecībās!" Šis moto viņam bija uz klēpjdatora darbvirsmas. Un virtuvē virs kafijas automāta skanēja frāze no viņa iecienītākās bērnu grāmatas: “Tu no rīta piecēlies, nomazgāji seju, sakārto sevi un nekavējoties sakārto savu planētu!” Nu, viņš izsvītroja vārdu "planēta" un ierakstīja "dzīvoklis" viņa ambīcijas nebija tik tālu, bet pārējais ir pareizi.


Рекомендации для вас