Nekromantijos klaidų riba

О книге

Автор книги - . Произведение относится к жанрам попаданцы, любовно-фантастические романы, любовное фэнтези. Оно опубликовано в 2024 году. Книге не присвоен международный стандартный книжный номер.

Аннотация

Dėl nekromanto mokinių padarytos klaidos Olga atsiduria kitame pasaulyje – merginos, kuri yra tarsi du vandens lašai, kūne, panašiame į ją pačią. Kai ji užmiega, Olga grįžta į savo pasaulį. Ji keliauja pirmyn ir atgal, bandydama išgyventi dviejuose pasauliuose vienu metu. Tačiau paaiškėja, kad tikroji jos kūno savininkė, kukli ir tyli Tajaška, tapo jos kelionės drauge. Olgai nepatinka pamišusios kaimynės draugija, tačiau, norėdamos išsiskirti, jos turės kreiptis į patyrusį nekromantą ir įsivelti į dar didesnes bėdas.

Читать онлайн Edgars Auziņš - Nekromantijos klaidų riba


1 skyrius

Būna dienų, kai iš lovos geriau nesikelti. Nepaisant problemų, vėlavimų ir kietų pusių, neišlipkite! Tai buvo tik viena iš tų dienų, bet iki tol nepasiekiau išmintingesnio filosofinio taško, kad galėčiau vadovautis savo instinktais.

Tai prasidėjo, kai nualpau duše. Ji tiesiog apalpo, o tada pabudo ant slidžių grindų, gausiai apipiltų šiltu vandeniu. O alpti man visiškai neįprasta. Taip, niekada anksčiau nebuvau jame buvęs, bet greitai supratau, kad tai ne kas kita, kaip tikras alpimas. Kai atmerki akis ir nesupranti, kas vyksta. Dabar, jei mano įpročiai apimtų miegą ten, kur šilta ir drėgna, gali būti pasiūlytas kitas paaiškinimas. Bet tai buvo sąmonės netekimas, kuris truko gal tik kelias sekundes. Net sapnavau sapną: prieš akis blykstelėjo niūrus paveikslas, kurio negalėjau detaliai prisiminti. Taigi kas aš toks? Atsistojusi ir nepajutusi jokių galvos svaigimo požymių, ji negrįžo į saugią lovą, o nuskubėjo į institutą. Taip, man toli iki filosofinės išminties.

Aš vis dar atsilieku nuo pirmosios poros. Ir visa diena pasirodė kiek chaotiška. Jei praleisčiau lovoje, tai nebūtų didelių problemų. Nors mažai tikėtina, kad mano lova galėtų garantuoti laisvę nuo tolesnių rūpesčių.

Važiuodamas tramvajumi namo vėl nualpau. Nors šį kartą ji galėjo užsnūsti. Tačiau vaizdas, kurį mačiau ryte, dabar buvo aiškiai prisimintas. Net smulkmenas buvo galima įžiūrėti: kažkoks tamsus, labai niūrus ir tvankus kambarys, apšviestas arba bloga lempa, ar net koks nors fakelas. Ir balsai:

"…gal ji ragana?»

– Kodėl taip manai? Ji ne raudonplaukė! – nemalonus kikenimas.

Man tik minutei pavyko užfiksuoti jo veidą – jaunas vaikinas, dar tik paauglys. Manau, kad net mačiau paauglišką spuogą ant smakro ir juodos apykaklės… Ir tada pabudau. Arba pabudo. Suvirpėjau nuo nemalonių pojūčių. Grįžusi namo pasidaviau likimo valiai – nuėjau miegoti. Šios pusės alpimas gali atsirasti dėl peršalimo ar pervargimo. Nors neįsivaizdavau, kas yra pervargimas, grynai teoriškai tai kažkada man turėjo nutikti. Gerai, kad po pamokų nenuėjau į biblioteką, fakulteto vadovui nedaviau būsimo parado dalyvių sąrašo ir šokių repeticiją praleidau. Beje, aš pavargau! Nors tokiu pasiteisinimu niekas nepatikės… jis visiškai netelpa į mano gyvenimo būdą. Tačiau net ir aš jau supratau, kad viskas gali laukti iki rytojaus.


Рекомендации для вас