Nekromantijas kļūdas robeža

О книге

Автор книги - . Произведение относится к жанрам попаданцы, любовно-фантастические романы, любовное фэнтези. Оно опубликовано в 2024 году. Книге не присвоен международный стандартный книжный номер.

Аннотация

Kļūdas dēļ, ko pieļāva nekromanta studenti, Olga nonāk citā pasaulē – meitenes ķermenī, kas ir kā divi ūdens pilieni līdzīga viņai pašai. Kad viņa aizmūk, Olga atgriežas savā pasaulē. Viņa ceļo turp un atpakaļ, cenšoties izdzīvot divās pasaulēs vienlaikus. Tomēr izrādās, ka viņas ķermeņa īstā īpašniece, pieticīgā un klusā Tajaška, ir kļuvusi par viņas ceļabiedri. Olgai nepatīk viņas vājprātīgās kaimiņienes sabiedrība, taču, lai šķirtos, viņām nāksies vērsties pie pieredzējuša nekromanta un iekulties vēl lielākās nepatikšanās.

Читать онлайн Edgars Auziņš - Nekromantijas kļūdas robeža


1. nodaļa

Ir dienas, kad labāk no gultas necelties. Neraugoties uz problēmām, kavējumiem un stīvām pusēm, neizkāpiet! Tā bija tikai viena no šīm dienām, bet līdz tam laikam es nebiju sasniedzis gudrāko filozofisko domu tiktāl, lai sekotu saviem instinktiem.

Tas sākās, kad es noģību dušā. Viņa vienkārši nomira un tad pamodās uz slidenas grīdas, dāsni aplieta ar siltu ūdeni. Un ģībonis man ir pilnīgi neparasts. Jā, es nekad agrāk nebiju tajās atradusies, taču ātri sapratu: tas nav nekas vairāk kā īsts ģībonis. Kad atver acis un nesaproti, kas notiek. Tagad, ja manos ieradumos ietilpa gulētiešana jebkurā siltā un mitrā vietā, tad varētu minēt citu skaidrojumu. Bet tas bija samaņas zudums, kas ilga, iespējams, tikai dažas sekundes. Man pat bija sapnis: manu acu priekšā pazibēja drūms attēls, kuru es nevarēju atcerēties sīkāk. Kas tad es esmu? Piecēlusies kājās un nejūtot nekādas reiboņa pazīmes, viņa neatgriezās drošībā savā gultā, bet gan steidzās uz institūtu. Jā, es esmu tālu no filozofiskās gudrības.

Es joprojām kavēju pirmo pāri. Un visa diena izvērtās zināmā mērā haotiska. Ja es to pavadītu gultā, tā nebūtu liela problēma. Lai gan maz ticams, ka mana gulta varētu garantēt brīvību no turpmākām nepatikšanām.

Tramvajā mājupceļā es atkal noģību. Lai gan šoreiz viņa varētu būt snaudusi. Bet bilde, ko biju redzējusi no rīta, tagad skaidri palika atmiņā. Bija pat iespējams saskatīt detaļas: kaut kāda tumša, ļoti drūma un smacīga telpa, ko apgaismoja vai nu slikta lampa, vai pat kaut kāda lāpa. Un balsis:

"…varbūt viņa ir ragana?»

– Kāpēc tu tā domā? Viņa nav rudmate! – nepatīkama ķiķināšana.

Man izdevās iemūžināt viņa seju tikai uz minūti – jauns puisis, vēl tikai pusaudzis. Es domāju, ka es pat redzēju pusaudžu pinnes uz zoda un melnu apkakli… Un tad es pamodos. Vai arī pamodās. Es nodrebēju no nepatīkamajām sajūtām. Atgriezusies mājās, es tomēr padevos likteņa gribai – devos gulēt. Šīs pusotras ģībonis var rasties saaukstēšanās vai pārmērīga darba dēļ. Lai gan man nebija ne jausmas, kas ir pārmērīgs darbs, tīri teorētiski kaut kad ar mani tam vajadzēja notikt. Tas nekas, ka pēc stundām negāju uz bibliotēku, neiedevu fakultātes vadītājam gaidāmās parādes dalībnieku sarakstu un nokavēju deju mēģinājumu. Starp citu, esmu pārguris! Lai gan neviens neticēs šādam attaisnojumam… tas manā dzīvesveidā nekādi neiederas. Tomēr pat es jau sapratu, ka visas lietas var pagaidīt līdz rītdienai.


Рекомендации для вас