Bay Düşünür

О книге

Автор книги - . Произведение относится к жанру юмористическая фантастика. Оно опубликовано в 2024 году. Книге не присвоен международный стандартный книжный номер.

Аннотация

Mizah-fantastik türünde hikayeler. Bize önce fantezi şeklinde, sonra gerçekte gelen geleceğin dünyası.

Читать онлайн Андрей Тихомиров - Bay Düşünür


Sonunda duvarları yere kadar uzanan, bir tarafında giriş, diğer tarafında pencere bulunan kulübesine ulaştım. Girişi kaplayan oluklu teneke levhaya vurdum. Konuklar genellikle gelişlerini bu şekilde duyururlar, ancak kapı yerine bir delik vardı.

– Bu kim? – Birinin sesi duyuldu.

–Bir dakikalığına seni görmeye gelebilir miyim?

– Ne oldu? – kabindeki adama sordu.

– Seni muayene etmek istiyorum. Nasıl hissediyorsun?

– Şikayet etmiyorum. Herşey yolunda. O sağlıklı.

"Ama en azından dikkatli ol ki seni dinleyeyim." Ya da içeri girmeme izin ver.

– Kendi yoluna git ve beni rahat bırak!

– bundan hiçbir şey çıkmayacak. Görevim beni buraya getirdi. Seni muayene etmem gerekiyor.

– Ve şiddeti protesto ediyorum! O övülen ifade ve eylem özgürlüğünüz nerede? Bir de herkesin onu hava gibi kullandığını mı iddia ediyorsunuz?

– Evet ama böyle bir özgürlük anlayışı belli bir bilinç düzeyini gerektirir.

“Atalarımız cezaevlerinde açlık grevi yaparak şiddeti protesto etti. Şimdi farklı bir zaman ve protesto amacıyla sessizlik grevi ilan ediyorum!

– Dinleyin efendim! Toplum doğaya dönüş kararımıza saygı duyuyor. Medeniyetin tüm faydalarından yararlanabilirsiniz, ancak şilte üzerinde uyumak istiyorsanız bu sizin işiniz! Lütfen kültürün topluma sağladığı her şeyden, hem manevi hem de maddi faydalardan vazgeçin. Ancak yine de sosyal olmasa da en azından insan doğasında var olan belirli yasalara saygı duymamız gerekiyor. Sonuçta bunda da insan kalmanız gerekiyor. Beni duyabiliyor musun?

Sessizlik. Kabinden ses gelmiyor. Kabindeki beyefendi greve gitti.

"Sizi temin ederim ki, antik filozoflar gibi yoksulluk içinde yaşama ve düşünceye dalmak için toplumdan saklanma kararınıza saygı duyuyorum." Ama bölgenizdeki yeni hijyenist benim ve herkes gibi sizinle ilgilenmem gerekiyor. Beni duyabiliyor musun?

Tekrar sessizlik.

"Peki, tamam," diye düşündüm, "eğer bunu iyi yoldan yapmak istemiyorsan, o zaman biz kötü yoldan yaparız."

"Artık zamanım yok efendim," dedim yüksek sesle, "gidiyorum ama yarın döneceğim." Umarım o zamana kadar daha akıllı olursun.

Olabildiğince fazla ses çıkarmaya çalışarak uzaklaştım ama en yakın çalılığın arkasına oturdum ve kabini dikkatle izlemeye başladım.

Yaklaşık yirmi dakika sonra bu beyefendinin kafası pencereden dışarı çıktı. Baş dikkatlice etrafına baktı ve çok geçmeden beyefendi kabinden çıktı. Bir zamanlar beyaz olması gereken bir pantolon ve çevredeki tüm kirleri toplamış siyah bir kazak giyiyordu. Beyefendi pantolonunu tutarak ayağa kalktı. Eğilerek yokuştan birkaç adım aşağı koştu ve yoğun çalılıklara daldı. Kimse onu görmedi ama o da kimseyi görmedi. Ben de bundan yararlanarak kabine girdim. Yerde yırtık bir battaniyeyle örtülü saman vardı.


Рекомендации для вас