Når og hvorfor dukket mennesket opp?

О книге

Автор книги - . Произведение относится к жанрам детская познавательная и развивающая литература, общая биология, языкознание. Оно опубликовано в 2023 году. Книге не присвоен международный стандартный книжный номер.

Аннотация

I løpet av de siste 20 årene har medlemmer av Zoonomia international consortium dechiffrert genomene til dyr fra forskjellige familier og sammenlignet dem med sekvensen av humant DNA. Vitenskapen har slått fast at den grunnleggende forskjellen mellom mennesker og dyr skjedde for omtrent en million år siden I Sør-Afrika. Det var basert på mutasjonsprosesser som førte til at proteinemballasjen AV DNA ble omorganisert i områdene forbundet med utviklingen av hjernen i "sonen for akselerert menneskelig utvikling". Disse områdene i hjernen til gamle menneskelige forfedre var tilfeldigvis ved siden av forsterkere-forsterkere av genaktivitet, som ble et vendepunkt i eldgamle menneskers historie. Men denne ulykken var også en nødvendighet som etter all sannsynlighet oppsto med endringen av mat som ble konsumert av gamle forfedre, det var bruken av mat tilberedt i brann som fungerte som denne drivkraften.

Читать онлайн Андрей Тихомиров - Når og hvorfor dukket mennesket opp?


I løpet av de siste 20 årene har medlemmer av det internasjonale konsortiet Zoonomia dechiffrert genomene til dyr fra ulike familier og sammenlignet dem med den menneskelige DNA-sekvensen. Biologer rapporterer at resultatene av mange års forskning har gjort det mulig for dem å bedre forstå på hvilket stadium av evolusjonen endringene skjedde som gjorde mennesker til store aper. Vitenskapen har fastslått at den grunnleggende forskjellen mellom mennesker og dyr skjedde for rundt en million år siden i Sør-Afrika. Det var basert på mutasjonsprosesser som førte til det faktum at i områdene knyttet til utviklingen av hjernen i "sonen for akselerert menneskelig utvikling", ble proteinpakningen til DNA omorganisert. Disse områdene av hjernen til eldgamle menneskelige forfedre var tilfeldigvis ved siden av forsterkere – forsterkere av genaktivitet, som ble et vendepunkt i historien til gamle mennesker. Men denne ulykken var også en nødvendighet som oppsto, etter all sannsynlighet, med endringen av mat som ble brukt av gamle forfedre, det var bruken av mat tilberedt på brann som fungerte som denne drivkraften.

Afrika er stedet der de første hominidene dukket opp – antropoide skapninger. Til nå har vitenskapen gått ut fra det faktum at det var tre migrasjonsbølger fra Afrika til det eurasiske rommet: for 2 millioner år siden var det Homo erectus, for en halv million år siden – forfedrene til neandertaleren, og for 50 tusen år siden – våre forfedre, Homo sapiens. Det er nå mulig å legge til dem, i hvert fall etter analysen av arvemateriale, en fjerde bølge. Det var mest sannsynlig Denisov-mannen (Homo altaensis). I lang tid var det ingen konsensus blant forskere om nøyaktig hvor på kontinentet en person dukket opp, verken i Awash nasjonalpark i Etiopia, eller i Olduvai Gorge i Tanzania, eller i Sør-Afrika. Det har blitt fremsatt teorier om at de gamle forfedrene til mennesker ikke dukket opp på ett bestemt punkt i Afrika, men oppstod i dets forskjellige deler. Nå har forskere identifisert stedet for menneskelig dannelse – Sør-Afrika.

I prosessen med menneskelig utvikling ble en viktig rolle spilt av det faktum at menneskelige forfedre spiste både plante- og dyremat, dette er perioden i den tidlige paleolittiske. En slik variasjon av mat hadde en enorm innvirkning på utviklingen av hele organismen til menneskelige forfedre og spesielt hjernen. Fiske, som utviklet seg fra slutten av paleolitikum, brakte også ny mat til det gamle mennesket, som inneholdt stoffer som var viktige for hans utvikling. Men det viktigste var at den gamle mannen mestret ilden og begynte å lage mat på den: stek og bake kjøtt, fisk, planter. Dette ble utført på kull, i varm aske, på varme steiner, i groper dekket med steiner. Disse eldgamle formene for matlaging ble bevart i lang tid blant noen folkeslag i Australia og Oseania. Dyr, også de høyere, er redde for ild og unngår på alle mulige måter å møte den. Derfor kan stekt og kokt mat bare spises av og til som følge av søppel eller ved å stjele mat fra en person.


Рекомендации для вас