Bütün insanlar akrabadır!

О книге

Автор книги - . Произведение относится к жанрам научные доклады, общая биология, научно-популярная литература. Оно опубликовано в 2023 году. Книге не присвоен международный стандартный книжный номер.

Аннотация

İnsanın mutasyona uğramış bir maymun (Homo sapiens) olduğu ve deşifre edilen genomun en yakın akrabalarının primatlar olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Diğer her şey (yaratılışçılık, bazı insanların "seçimi") kendini kandırmaktan başka bir şey değildir. İnsan, diğer varlıklar gibi "ilahi güçlerin" eylemlerinin bir sonucu olarak değil, yalnızca mutasyonlar, genetik değişiklikler yoluyla ortaya çıktı.

Читать онлайн Андрей Тихомиров - Bütün insanlar akrabadır!


Bütün insanlar akrabadır! İnsanın mutasyona uğramış bir maymun (Homo sapiens) olduğu ve kodu çözülmüş genoma göre bize en yakın akrabaların primatlar olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Diğer her şey (yaratılışçılık, belirli insanların "seçiciliği") kendi kendini kandırmaktan başka bir şey değildir. İnsan, diğer canlılar gibi "ilahi güçlerin" bir sonucu olarak değil, ancak mutasyonlar, genetik değişiklikler sonucunda ortaya çıkmıştır. Yaklaşık 2.4 milyon yıl önce, çene kası gelişimini kontrol eden ve modern insanlarda MYH16 olarak adlandırılan bir gende büyük bir mutasyon meydana geldi. Genomdaki bu görünüşte önemsiz değişikliğin bir sonucu olarak, atalarımızın çene kasları zayıflamaya başladı ve bu da ilk emek araçlarının – bir kazma çubuğu ve asanın gelecekteki prototipi olan bir çekirdek (işlenmiş taş) – kullanılmasını zorunlu kıldı. ve kraliyet gücü. Güçsüz hale gelen, kafatasına daha az baskı uygulayan, farklı yapısını sağlayan, çok daha büyük bir beyin geliştirmesine izin veren çene kaslarındaki değişiklikti, çünkü sadece insan yavrularının kafasında büyümeyen yerler var ( bıngıldak) 3-5 yıl nedeniyle zamanla sıkılaşır. Başka hiçbir canlıda buna sahip değil! En son bilimsel araştırmalara göre, tüm modern insanlık, küçük bir Afrika kabilesinden geliyor. Ancak başka insan türleri de vardı: Neandertaller, Pithecanthropes, Sinanthropes ve diğerleri, bazıları öldü, bazıları Homo sapiens ile asimile oldu.

Bu durumda akraba sayısındaki üstel artış açısından (25-35 yıllık nesiller arasındaki ortalama farkla) akrabalığın matematiksel bir kanıtı da vardır: herhangi bir kişinin 1'i vardır, iki ebeveynin 2'si vardır, ayrıca iki ebeveyn, yani dört 4, dahası 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048… 8 589 934 592 Yani 1000 yıl önce herhangi bir canlının şimdikinden daha fazla atası vardı. tüm dünya üzerinde. Paradoksun cevabı basit: Aslında, insanlar çoğu zaman şüphelenmeden ensest ilişkilere (ensest) girdikleri için, birçok kez daha az ata vardır. Daha eski zamanlara giderseniz, o zaman elbette daha da fazla ata olacaktır.

Bazıları, Çin'deki eski insanların dik bir insandan modern anatomiye sahip bir Asya soyuna geçtiğine inanıyor. Homo longi üzerine çalışmanın yazarlarının farklı bir görüşü var: "Ejderha adam", yaklaşık bir milyon yıl önce Afrika'da ortaya çıkan bağımsız bir daldır.


Рекомендации для вас