32 ідеї дитячого тайм-менеджменту

О книге

Автор книги - . Произведение относится к жанру современная русская литература. Год его публикации неизвестен. Международный стандартный книжный номер: 9785449315823.

Аннотация

У якому віці починати навчання тайм-менеджменту? Чи давати знання в 6 років перед школою або «після трьох вже пізно»? Як вкласти в голову дитини всі інструменти, якими володіють батьки? А якщо батьки не володіють ними? У книзі Альони Попової дбайливі батьки отримають відповіді на ці та інші запитання, а також ознайомляться з 32 інструментами навчання тайм-менеджменту дітей від півтора до шістнадцяти років.

Читать онлайн Альона Попова - 32 ідеї дитячого тайм-менеджменту


© Альона Попова, 2018


ISBN 978-5-4493-1582-3

Создано в интеллектуальной издательской системе Ridero

Від Автора

«Книг з тайм-менеджменту сотні. Навіщо ще одна?» – запитаєте ви. Але ви тримаєте в руках саме цю книгу. Отже, вона прийшла до вас не даремно і дана Всесвіту в допомогу.


Кожен автор упевнений, що його творіння найпотрібніше і найкорисніше. У цьому впевнена і я. Коли видавці звернулися до мене з проханням написати поради з тайм-менеджменту для батьків, я відразу сказала, що не «винаходитиму велосипед»: інструментів з цієї теми зараз море, якщо не океан. Проте я можу зробити те, що в мене виходить дуже добре – відібрати з наявних інструментів найбільш ефективні, на мій погляд, структурувати їх і описати крізь призму власного досвіду. Що я і зробила.


Не одна я часто замислююся над тим, що наша система освіти давно не дає дітям у повній мірі того, що потрібно їм у реальному житті. Я обов’язково включила б у шкільну програму ораторське мистецтво, фінансову грамоту і, звичайно, тайм-менеджмент.


Проте тренінги з тайм-менеджменту більше корисні для дітей, старших за дванадцять років, а до дев’яти дитина взагалі живе ніби поза часом (навіть якщо ви змусите її зазубрити години, хвилини, стрілки, чверті, половини та ін.).


Ця книга створена для того, щоб закликати батьків спостерігати за своєю дитиною і вчасно подавати їй потрібну порцію інформації, навіть меню з цих порцій з описом. І давати її для користування декілька інструментів на вибір. Адже дитина пізнає світ через вас, ви для неї і взірець, й авторитет, ви ж і показуєте всю багатогранність нашого життя.


Перше. Відстежте і підтримайте режим своєї дитини. Адже дітям від природи багато що дане – тільки спостерігай і підтримуй.


Друге. Важливо! Усі діти різні – кожен зі своїм характером і темпераментом. Хтось відмінно почне планувати з 6 років, а комусь й у 12 буде складно. Завдання батьків – показати набір інструментів, дати спробувати, підтримати під час користування. Якщо зараз не пішло – дати інший інструмент, а до невикористаного повернутися пізніше.


Третє. Дуже важливо! Нічого не вийде, якщо ви не показуватимете власний приклад. Якщо навіть ви дуже далекі від навичок тайм-менеджменту, почніть опановувати їх разом зі своєю дитиною. Пройдіть цей шлях разом, проте у знаннях будьте на крок попереду.


Рекомендации для вас