Ketogeenne toitumine vähi vastu

О книге

Авторы книги - . Произведение относится к жанрам зарубежная прикладная литература, кулинария, здоровье, здоровое и правильное питание. Год его публикации неизвестен. Международный стандартный книжный номер: 9789949969388.

Аннотация

Inimene, kellel diagnoositakse vähk, küsib endalt peagi, mida ta saaks ise tervenemiseks ette võtta. Mis võiks lisaks ravikuuridele aidata tal taas terveks saada või haiguse kulgu pidurdada ja keha tugevdada? Viimastel aastatel tehtud teaduslikud uuringud on näidanud, et vähihaige ainevahetus erineb suuresti terve inimese ainevahetusest. Kõige paremini sobib vähihaigele toit, mis sisaldab vähe süsivesikuid ja palju väärtuslikke rasvu – see aitab kasvajat nõrgestada ja keha terveid osi tugevdada. Parim tulemus saavutatakse, kui ketogeenne toitumine ühendatakse korrapärase kehalise aktiivsusega.

Ulrike Kämmerer, Christina Schlatterer ja Gerd Knoll selgitavad lihtsalt ja mõistetavalt ketogeense toitumise teaduslikke aluseid ning annavad väärt nõuandeid, kuidas need põhimõtted igapäevaelus kasutusele võtta. Igaühele jõukohased retseptid vaheldusrikka ja maitsva ketotoidu valmistamiseks pakuvad põnevaid avastusi nii kirglikele kokandushuvilistele kui ka neile, kes ei armasta köögis palju aega veeta. Katsetage neid järeleproovitud retsepte, mis vaimustavad ka terveid inimesi, et abistada iseennast või oma vähki haigestunud lähedast!

Täisväärtuslik ja maitsev ketogeenne toit võib vähipatsienti aidata.

Читать онлайн Christina Schlatterer, Ulrike Kämmerer - Ketogeenne toitumine vähi vastu


Sissejuhatus

Mitte keegi, kes ise pole selles olukorras olnud, ei suuda ette kujutada, mida tähendab vähidiagnoos. Pärast esimese šoki möödumist esitab peaaegu iga haige kaks küsimust: Mida saavad arstid nüüd minu heaks teha? Mida ma ise saan teha? Püüame selles raamatus vastata teisele küsimusele. Kuigi diagnoos võib olla äärmiselt masendav, ei jäeta kedagi abitult haiguse meelevalda. On hea ja tähtis, et jõuaksite pädevate ja kaastundlike arstide juurde, ent kõiki lootusi ei tohi ainult nendele panna. Päris palju saab ravi kõrval teha ka inimene ise. Mida varem ta sellega alustab, seda paremad on tervenemislootused, võimalused haiguse kulgu positiivselt mõjutada ning väljavaated edaspidigi elada aktiivse ja terve inimese elu.

Päris otsustav osa selles kuulub toitumisele, mis ei peaks kedagi imestama panema. See, mida me sööme, varustab meid toitainetega. Paraku varustab see toitainetega ka kasvajat.

Ometi, see, mida me sööme, mitte ainult ei varusta meid toitainetega, vaid mõjutab kehas lugematuid muidki protsesse. Need võivad lõppkokkuvõttes tervist edendada või seda hoopis kahjustada. See, mida me sööme, võib ka kasvaja puhul teha palju muudki peale kaloritega varustamise. See võib aidata kasvajal suureneda. Aga see võib seda ka takistada. Toit võib kasvajat isegi kahjustada.

See, mida me sööme, võib samaaegselt olla hea meie keha tervetele osadele – ja kasutu või koguni kahjulik kasvajale.

Vähihaige peaks püüdma süüa ja juua täpselt seda, mis tema keha terveid osi toidab ja tugevdab, kuid vähi seisukohalt ei kõlba mitte millekski või ehk isegi nõrgestab vähki. Tuleks püüda süüa selliseid toiduaineid, mis panevad keha valmistama omaenda vahendeid vähi vastu võitlemiseks ja tervise taastamiseks.

Me oleme veendunud, et süsivesikuvaene toitumine on soovitatav väga paljudele vähipatsientidele. Miks me niimoodi arvame, seda tahame selles raamatus võimalikult hästi selgitada, nimetades konkreetsed toiduained, mis selle kontseptsiooniga kõige paremini sobivad. Oleme sellest kirjutanud juba raamatu „Vähirakud armastavad suhkrut – patsiendid vajavad rasva“ (Krebszellen lieben Zucker – Patienten brauchen Fett), mis ilmus 2012. aastal kirjastuselt Systemed Verlag ning sisaldas üksikasjalikke teaduslikke põhjendusi ja argumente, miks vähihaige toidus peab olema väga vähe süsivesikuid. Viitasime ka paljudele teadusuuringutele ja nende allikatele.


Рекомендации для вас