Az újságíró. Újságírás kezdőknek, haladóknak és szerelmeseknek

О книге

Автор книги - . Произведение относится к жанрам современные любовные романы, книги о приключениях, просто о бизнесе, публицистика. Год его публикации неизвестен. Международный стандартный книжный номер: 9785448327773.

Аннотация

Az újságírásban ma is a legvonzóbb az, hogy inkább romantikát látnak benne, mintsem művészetet azok, akik ezt az életpályát választják. És bár valóban tele van sok viszontagsággal egy újságíró élete, ez nem feltétlenül garantálja az érvénysülést. Mint minden más szakmát, ezt is tanulni kell. Hogy könnyebbé tegyük a tanulást, egy fiatalember sikertörténete tárul az olvasó elé, hogy a könyvben található leckék által segítse céljaik eléréséhez mindazokat, akik sikeres életet szeretnének élni.

Читать онлайн Jászter Zoltán - Az újságíró. Újságírás kezdőknek, haladóknak és szerelmeseknek


© Jászter Zoltán, 2016

© Zoltan Yaster, фотографии, 2016


ISBN 978-5-4483-2777-3

Создано в интеллектуальной издательской системе Ridero

Előszó

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan csinálták mások. A stratégia ugyanúgy érvényes bármely más szakmára is. Van, amikor az előre nem látható események eredményeként éppen ott vagyunk a történések középpontjában. De biztosan egyetértesz azzal, hogy a legtöbben nem bíznánk a jövőnket a véletlenekre, és puszta ígéretekre. Ehelyett a saját kezünkbe vesszük az életünk irányítását. Ha másoknak sikerült, meglátod neked is menni fog majd. És végre a saját életedet élheted.

Bob Clover

1

A fiatalember még mielőtt kilépett volna az ajtón, gondolatban meg akart győződni arról, hogy ott vannak-e nála azok a szükséges dolgok, pontosabban az az öt dolog, amelyek nélkül soha nem hagyja el a lakását. Előbb a nadrágja azután pedig a zakója zsebeit is megtapogatta. Még egy ing gallérigazítás a tükör előtt és rohanás kifelé. Rohanás, mert már igyekeznie kell, ahhoz hogy időben elérje a reggelit. «Reggel 6-tól 10-ig» szól a reggelit hirdető felirat az étterem vitrinjében. Szerencsére nem kell sokat futnia, mert annak az épületnek a földszintjén van az étterem, ahol ő bérel lakást a második emeleten. Már tíz óra elmúlt két perccel.

Fut le a lépcsőn, az első emeleten a korlátba kapaszkodva lendületből a következő hat lépcsőfokot át ugorja. Mialatt tovább fut lefelé, átvillan az agyán a gondolat, hogy az idő gyorsabb nála, de már rég arról ábrándozik, hogy egyszer megpróbálhatná legyőzni, és most ismét átugorja a következő pár lépcsőfokot. Majd ezután egy erős mozdulattal tovább lendíti magát lefelé. Éppen ma reggel határozta el, hogy minden napját remekművé alkotja, és megtalálja benne a rejtett kincseket. Amikor leért a lépcsőn a kijárati ajtót csak úgy rutinból bal könyökkel nyitotta, mint máskor, ha sietett.

Az utcára kilépve, elkanyarodik jobbra, majd kicsit tovább a saroknál ismét jobbra fordul. Az étterem ajtaját két kezével betolja, és már csak 14 lépés maradt hátra a pultig. Innen kezdve nem fut, hanem mintha mit sem tudna az időről, nyugodtan a pulthoz sétál az egyik szabad kiszolgálólányhoz, aki már, azóta igyekezett vizuális kapcsolatot teremteni kettejük között, amikor a srác kinyitotta maga előtt a bejárati ajtókat. A lány a pénztárgép mögül mosolyog vissza.


Рекомендации для вас