Англійська мова. Теорія і практика. Досконалі часи

О книге

Автор книги - . Произведение относится к жанру современная проза. Оно опубликовано в 2022 году. Книге не присвоен международный стандартный книжный номер.

Аннотация

Досконалі часи – The Реrfect Tenses – це тринадцятий навчальний посібник з серії Англійська мова. Теорія і практика.Освоївши теоретичний матеріал, представлений в цій серії і виконавши більше 600 вправ для самоконтролю, Ваш словниковий запас складатиметься з більше, ніж 6 000 англійських слів і виразів, що дозволить Вам успішно скласти такі міжнародні іспити по англійській мові, як TOEFL(Test of English as a Foreign Language), IELTS(International English Language Testing System) і інші.

Читать онлайн Ричард Грант - Англійська мова. Теорія і практика. Досконалі часи


Основне значення досконалих часів – це вираз зв'язку минулої дії з справжнім часом (Рresent Реrfect) або передування дії будь-якому моменту або періоду минулого або майбутнього часу (Past Perfect i Future Perfect).

Досконалі часи зазвичай виражають наявність будь-якого результату дії, який може спостерігатися в сьогоденні, минулому або майбутньому часі.

Теперішній досконалий час – The Present Perfect Tense


Present Perfect Tense – теперішній досконалий час, описує дію, яка вже відбулася в попередній період до моменту мови, але має з цим моментом безпосередній зв'язок.

Present Perfect Tense перекладається минулим часом.


З цим часом часто вживаються слова, що позначають незакінчений період часу: today – сьогодніthis morning – сьогодні вранціthis week – на цьому тижніthis month – в цьому місяці i iншi, а також прислівники невизначеного часу: ever – коли-небудьnever – ніколиoften – частоalready – вжеyet – поки, щеjust – тільки щоlately – недавно (за останні дні, тижні), recently – недавно (за останні місяці або роки), за останній часup to now – досіseldom – рідкоonce – одного разу, колись i iншi, (більшість з них частіше вживаються в питальних і заперечних реченнях). Незакінчений відрізок часу часто позначається обставинами часу з прийменником for – протягом (for years – протягом багатьох роківfor ages – цілу вічністьfor three weeks – протягом трьох тижнів i iншi), з прийменником since – з (since Sunday – з неділіsince 10 o’clock – з 10 годинsince 1990 – з 1990 року i iншi), а також підрядним реченнєм з сполучником since – відтоді.


Утворювання Present Perfect Tense


Розмовне речення – Subject + have/has + verb (-ed) or verb (III) + …

I have bought a new car! – Я купив нову машину!

Заперечне речення – Subject + have/has + not + verb (-ed) or verb (III) + …

Rachel has not met David yet. – Рейчел ще не знайома з Девідом.

Питальне речення – (Question word) + have/has + subject + verb (-ed) or verb (III) + …?

Have we paid the bills this month? – Ми оплатили рахунки в цьому місяці?


Порівняйте речення:

I have bought a book today (this week, this month). – незакінчений відрізок часу – Present Perfect

I bought a book yesterday ((last week, last month). – закінчений відрізок часу – Past Simple


Короткі відповіді


Рекомендации для вас