Потворні хроніки, або Лихо з інших світів

О книге

Автор книги - . Произведение относится к жанрам научная фантастика, книги о приключениях, городское фэнтези. Оно опубликовано в 2021 году. Книге не присвоен международный стандартный книжный номер.

Аннотация

Жанр: Незрозуміло шо, швидше за все – жахи, казка в сучасному стилі. Дата написання: з 2007 до 2010 р.

Дану оповідку швидше можна назвати казкою, враховуючи недоросле відношення до життя та до його проблем головного героя твору. Кожна з 5ти частин описує окремий рік з життя наївного, зухвалого, доставучого, наглого та невихованого але доброго чоловіка, що не був обережний зі своїми бажаннями. В результаті він отримав незначну дозу пригод та навчився цінувати своє нудне, передбачуване, нічим не особливе життя.

Читать онлайн Олександр Пустовіт - Потворні хроніки, або Лихо з інших світів


Вступне слово

Світ сповнений загадок та див, все це свідчить про те що людство ще не досягло піку своїх знань та можливостей, хтось прагне пізнання, а хтось – влади та ресурсів. Кожен бачить світ по своєму і прагне досягнути кращого, та щоб зрозуміти що для нас краще, що важливіше, нам спершу потрібно пізнати себе. Ця розповідь перенесе Вас в світ простого невдахи, який шукав своє місце в цім світі, торкнувся деяких світів, що приховані від нашого. Він би жив і далі простим сірим життям якби не втрутилось в історію його життя дещо жахливе і незвідане, лихо з інших світів.


Частина І

Загублений в часі

Хоч ця історія почалась ще задовго до появи на нашій рідній планеті першого представника людського роду, але краще б було розпочати з кінця, тобто з майбутнього, коли все закінчилось вже. Не тому щоб зробити цю подальшу історію нецікавою, а тому що саме тоді почалися пригоди героя цієї історії – оповідки…

Наші дні. Місцева друкарня непопулярної газети, головний редактор сидить за своїм столом і переглядає газети своїх конкурентів.

«Нам бракує сенсації », – подумавши таке він нюхнув аркуш паперу, потім нюхнув сигарету, потім ручку, олівець та враз задумався. Він сперся на спинку свого крісла та почав наспівувати мотиви улюблених пісень. Не встиг він доспівати до кінця приспів двадцять п’ятої пісні як зайшла секретарша і сказала: «Степане Васильовичу, до вас якийсь підозрілий чоловік, каже, що детектив, який розслідує одну застарілу справу, навіть показував посвідчення». Він кивнув їй рукою та головою і через 32 секунди скрізь двері почала просуватися якась постать, коли наполовину просунулась – притихла, повернулась назад і через 5 секунд повернулась тільки в капелюсі.

– 

Можна? – спитав детектив, що зайшов та, знявши капелюх, кинув його з притаманною йому грацією на вішалку. Та капелюх відрекошетив від вішалки і влучив в секретаршу.

– 

Як ви могли? – обурено запитала секретарша, підняла капелюх і спробувала кинути його теж на вішалку,думаючи, що в неї вийде краще. Капелюх відскочив від вішалки і влучив у Степана Васильовича.

– 

Годі гратись в моєму кабінеті! – сказав Степан Васильович і сам почав цілитись капелюхом в вішалку.

– 

Ваша правда, – сказав детектив, поспішно забираючи свій капелюх у головного редактора.

– 

Дякую, Машо, можеш бути вільна, а я поговорю з нашим гостем, – сказав Степан Васильович секретарші, віддаючи капелюх сищику.


Рекомендации для вас